Drumtochty Abi (Joyful Hugo of Philchris x Drumtochty Brora)

Vi hentede selv Abi i Edinburgh, Scotland i september 2018.

Hun klarede 8 uger gammel i “stiv pote” både køreturen fra Edinburgh til Manchester samt flyveturen fra Manchester til Billund uden at kny.

Abi
Abi i sin lille kasse på turen til Manchester.

 

Abi var ventet med længsel. Vi sørgede stadig fire år efter vores gamle dejlige golden-pige Chilli, gik sin sidste tur til de evige jagtmarker. Mundheldet én gang golden retriever altid golden retriever holdt stik. 

Vi havde to labrador’s i forvejen, men sorgen og savnet fortsatte efter vi mistede Chilli. Vi blev derfor enige om, at det nok var bedst, at vi fik en ny lille golden-pige ind i vores liv.

Vi har tidligere haft hvalpe og vidste, at det ville vi gerne igen. Vi besluttede, at det kunne være fantastisk, om vi kunne hente en hvalp i Skotland – der fra hvor de stammer –  og således også medvirke til at tilføre nyt blod i avlen herhjemme.

Vi kom langt om længe i kontakt med de helt rigtige mennesker i Skotland og vi blev efter et video-interview stillet en hvalp i udsigt. Vi var nr. tre til en tæve-hvalp og vi ventede spændt.

Der kom to tæver i kuldet. Vi måtte så vente næste parring. Den gik tom (den blev ikke drægtig).

Herefter blev vi henvist til Sylvia Baird, Kennel Drumtochty Vi var igen skrevet op som nr. tre til en lille tæve.  Vi ventede i spænding, og endelig kom beskeden “Tillykke. Der kom to tæver og I får den ene”. Vi var ellevilde hjemme i stuen, lige til vi kom i tanke om, at vi jo var nr. tre. Så vi måtte skrive og høre, om det nu også kunne passe? Men den var god nok. Et par i London var sprunget fra.

Lidt mere om Drumtochty Abi

Abi er en meget blød hund omkring sine mennesker, men hun er også en lille “showgirl”. Hun har et stort “Will to please” og ønsker ikke at komme i problemer. Hun er opdraget med kærlighed og har aldrig fået skæld ud, da hun så bliver helt ulykkelig. Det er tilstrækkeligt, at hun irettesættes med “det her er ikke godt”. Så er det opfattet. Abi er en meget kærlig og fantastisk sjov hund. Hun “snakker” meget og kommer med de morsomste lyde, når hun er begejstret. Og det er hun ofte. Hun elsker kæl, men er også meget selvstændig og lægger sig for sig selv, når hun vil have fred.

Abi er meget intelligent, og hun er den nemmeste hund, vi har haft.

Abi har et godt talent for sporarbejde, hvilket ligger i hendes gener. Flere i hendes familie trænet som eftersøgningshunde.

To af hendes andre søskende er i dag i henholdsvis Rusland og Australien.

Vi er utroligt glade for, at vi også kunne komme i betragning til en hvalp fra dette kuld. Og nej – vi fik ikke lov til selv at vælge vores hvalp. Vi efterspurgte en tæve til avlsarbejde.

Begge Abi’s forældre bruges aktivt til jagt i Storbritannien. Her ud over er hendes far en erfaren markprøvevinder og bruges også til agility.

Du kan se Abi’s stamtavle og sundhedsdata her under:

DRUMTOCHTY ABI

Abi har i første omgang fået bedømmelsen C *) på en af sine hofter, hvilket vi ikke umiddelbart kunne forstå. Dyrlægen mente, at der på tidspunktet kunne være tale om “løse” hofter, fordi hun ikke havde rørt sig så meget pga. sin anaplasmose.

Abi ville ikke spise pga. infektionen. Det var lokken og nogen gange noget der nærmede sig tvansfodring. Hun skulle have næring – den rigtige sammensætning af næring. Hun var svag og træt og var ikke udholdende i forbindelse med motion. Anaplasmose sidder på de røde blodlegemer, som medfører ilt- og jernmangel.

DKK har givet lov til, at få taget nye billeder af Abis hofter, men vi har valgt ikke at lægge hende i bedøvelse en gang til og i stedet kigge på status af hendes afkom. Det tegner fint. En tæve med C-hofter kan ikke avle A-hofter. Abi’s familie har A-hofter, og det samme har hendes bror i Australien (eneste anden fra kuldet, der indtil videre er testet). Vi har haft kiropraktor på hende og det er tydeligt at Abi er stærkere fortil end i bagpartiet, hvilket kiropraktor bekræfter vores mistanke om, at hun ikke fra hvalp fik trænet en stærk og ligelig muskulatur i kroppen.Til det bruger vi øvelser. Abi står med forben på en trappe og så skal hun sætte sig og rejse sig mange gange og med belønning for at styrke bagpartiet.

Vi har inden den første parringen været i kontakt med KU/SUND, DKK og racens sundhedsudvalg, så vi avler ikke med bind for øjnene. Vi havde desuden tilknyttet en mentor fra Sundhedsudvalget i Dansk Retriever Klub.

Vi har valgt en god han med A-hofter og en høj index-score. Abi’s index vil naturligt være lavt, da hun er importeret, og således ikke har familie i Danmark.

Indtil videre er der lavet røntgen på nu to hvalpe fra Abi’s første kuld. Begge A/A hofter og begge 0/0 på skulder og albuer.

*) HD status inddeles i Danmark i A, B, C, D og E. De to sidstnævnte må der normalt ikke avles på inden for Golden Retrievere.

Prøver

ABI har den 30. august 2020 bestået Dansk Retriever Klub’s brugsprøve.

 

Joyful Hugo of Philchris (Riley)

Reily
Abi’s far, Joyful Hugo of Philchris (Riley), født 2012.

Nedenstående er link til stamtavle og sundhedsoplysninger.

JOYFUL HUGO OF PHILCHRIS

Riley har fået gode placeringer i mange markprøver og Working tests. Nedenfor et et uddrag af dem:

GRC Wales Puppy – 1st

ECGRC Novice – 1st

URC Bucks Special Puppy – 1st

Sandringham Open (AV) – 1st (21 months)

URC H&SW Open (AV) – COM

Chiltern Gundog Society Open (AV) – 4th

Bristol and West Open (AV) – 1st

SEGS Open Walked Up (AV) – COM

Kennet Valley Open Walked Up – 4th

South West GRC Open  – 1st

Drumtochty Brora (Cally)

Cally

Abi’s mor bruges meget aktivt til fuglejagt i det skotske højland. Hun er en meget stærk og robust tæve – og vi er ikke i tvivl om, hvorfra Abi har arvet sin selvstændighed.

Kennel Drumtochty, som drives af Mrs. Sylvia Baird, er bl.a. kendt for sine stærke tæver.

Nedenstående er link til stamtavle og sundhedsoplysninger:

DRUMTOCHTY BRORA

Del hvor du ønsker